У полі на Краснопільщині знайшли 125-ти міліметровий снаряд до танкової гармати

16.08.2023

Вчора на лінію поліції 102 зателефонував 41-річний житель одного з сіл на Краснопільщині та повідомив, що біля дороги в полі лежить снаряд.

Мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, прибувши на місце, поспілкувалася з заявником. Громадянин розповів поліцейським, що у лютому минулого року, під час руху ворожої колони, один з вантажних автомобілів російських військ, що перевозив боєприпаси, був знищений українськими силами опору. Автівка згоріла, а деякі снаряди були розкидані навкруг.

Поліцейські сапери оглянули знахідку та з’ясували, що це 125-ти міліметровий снаряд до танкової гармати. Ретельно обстеживши місцевість навкруги за допомогою металошукачів, вибухотехніки поліції виявили і вилучили з ґрунту ще два такі ж боєприпаси та частину пострілу до РПГ.

«Поліція радить громадянам задля їхньої безпеки не відвідувати ті території, де відбувалися бої, знаходилися ворожі війська, аж поки місцевість не буде оглянута саперами. Крім того пам’ятайте, наша область прикордонна, тож аби унеможливити наступ ворога, на багатьох ділянках вздовж державного кордону обладнані мінні поля. Не ігноруйте таблички і знаки що попереджають про мінну небезпеку. Бережіть своє життя і здоров’я, та життя і здоров’я близьких вам людей», – говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: