Завдяки нардепу Тетяні Скрипці діти із Сумщини відпочинуть у місті Банська Бистриця в Словаччині

16.08.2023

За сприяння народного депутата Тетяни Скрипки ще одна група дітей із Сумської області вирушила на відпочинок за кордон. Організація таких канікул стала довгоочікуваною подією для малечі, адже, зважаючи на війну і питання безпеки, місцеві оздоровчі табори  не працюють. Тож влаштування якісного, цікавого та корисного дитячого відпочинку стало для парламентарки одним із найважливіших напрямків роботи протягом літнього  періоду. Завдяки домовленостям Тетяни Скрипки з іноземними партнерами вихованці дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин із міста Ромни та Краснопільської громади, а також діти із Білопілля, що постійно потерпає від обстрілів, будуть оздоровлюватися у місті-побратимі Сум –  Банській Бистриці у Словаччині.

«Понад 30 дітей, серед яких вихованці дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин із Ромнів та Краснопільщини (у супроводі матерів-виховательок і представників дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Суми”), а також малеча з Білопілля (громади, що перебуває під постійними обстрілами) – два тижні відпочиватимуть у місті Банська Бистриця, яке є містом-партнером Сум.

Для дітей підготовлено активну програму: походи в гори, спортивні змагання, пікніки, басейн, знайомство з культурою Словаччини – відвідування музеїв, історичних пам’яток, цікаві майстер-класи і зустрічі з видатними словаками.

Минулого року вдалося організувати перший відпочинок сумських дітей у Словаччині. І ось цього року знову маємо запрошення від словацьких друзів. Це не лише оздоровлення, психологічне розвантаження, нові враження для дітей, це подорож, яка є абсолютно безкоштовною для їхніх родин.

Для людини з добрим серцем, яка хоче допомогти, немає кордонів і перепон. Неймовірно вдячна Jozef Hucman за таку потужну підтримку України та українців!» – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народна обраниця також домовилася про відпочинок та оздоровлення дітей із Сумщини в Польщі, у Любуському воєводстві. Також зусиллями Тетяни Скрипки на відпочинок у Карпати вирушили талановиті вихованці сумського танцювального центру «Артес».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: