На Сумщині за кошти обласного бюджету планують оздоровити 670 дітей пільгових категорій

16.08.2023

Про це під час брифінгу у медіацентрі розповіла директор обласного Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Людмила Мусіяка.

За її словами, з безпекових міркувань відпочинок та оздоровлення малечі Сумщини у рамах обласної програми здійснюється у таборах карпатського регіону, які відповідним чином ліцензовані та мають укриття. На відпочинок мають право діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених родин, діти з інвалідністю, діти захисників та загиблих героїв, талановиті та обдаровані діти.

На ці цілі в обласній цільовій програмі передбачено 8 мільйонів гривень, за які планується оздоровити 760 дітей пільгових категорій. Наразі договори вже укладено на 350 осіб.

«Оздоровчо-відпочинкова кампанія не завершується 31 серпня, а триватиме допоки буде попит. Табори карпатського регіону працюють упродовж року і малеча може потрапити на відпочинок також восени. Тож батьки, чиї дітки мають право на пільгове оздоровлення і ще не скористалися цією можливістю, можуть звертатися до органів соціального захисту населення за місцем проживання», – повідомила очільниця Департаменту.

Крім того, Людмила Мусіяка наголосила, що в області використовують різні шляхи та механізми, щоб в умовах війни охопити якісним та безпечним відпочинком як в Україні, так і за кордоном, якомога більше дітей. Це кошти державного бюджету, донорська підтримка, сприяння першої леді України тощо.

Наразі з відпочинку вже повернулося 66 дітей. Вони перебували, зокрема, в Німеччині, Сполучених Штатах Америки, а також у Карпатах. 142 дитини у даний момент відпочивають – і за кордоном, і в Україні. Ще 314 – очікують своєї зміни.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: