На Сумщині 9 громад взагалі не передбачили на поточний рік кошти на захисні споруди

17.08.2023

Начальник Сумської ОВА провів нараду із головами районних військових адміністрацій та громад.

Як зазначив він, займатися захистом населення – це прямий обов’язок громад, визначений законодавством. Тому немає жодної об’єктивної причини нехтувати безпековими питаннями, на яких наголошує Президент України Володимир Зеленський, і які чітко відображені у рішеннях РНБО.

«Наразі на місцях продовжуються обстеження та перевірки захисних споруд із залученням поліції, фахівців ДСНС. Контроль з боку обласної влади за виконанням безпекових заходів не припиняється, тож ніхто не уникне відповідальності за недопрацювання», – наголосив Володимир Артюх, додавши, що за підсумками інспектувань, за неналежний стан укриттів вже складено та направлено до правоохоронних органів 18 позовних заяв.

Заступник голови Сумської ОВА Сергій Кропивченко наголосив, що упродовж 2 місяців в області вдалося збільшити фонд захисних споруд на 265 об’єктів. Проте, не всі райони спрацювали рівномірно. Краще із завданням впорався Сумський (141) та Конотопський (72) райони. Аутсайдером є Охтирський, із показником 0.

У Сумському районі облаштовано більшу частину укриттів, зокрема, в обласному центрі – 121 об’єкт.

У Конотопському районі краще спрацювали Конотопська, Буринська, Кролевецька громади, гірше – Дубов’язівська, Путивльська.

На Роменщині краща ситуація у Роменській громаді, гірша – у Коровинській, Синівській, Вільшанській, Хмелівській.

На Шосткинщині краще спрацювала Шосткинська громада, відсутній результат у Есманській, Дружбівській, Середино-Будській, Свеській та Шалигинській.

Посадовець зазначив, що на облаштування укриттів на Сумщині виділено майже 389 мільйонів гривень, із яких використано лише 73 мільйони гривень (18%). При цьому, 9 громад взагалі не передбачили на поточний рік кошти на захисні споруди: Верхньосироватська, Ворожбянська, Боромлянська, Зноб-Новгородська, Комишанська, Свеська, Шалигинська, Дубов’язівська, Кириківська.

Як додала заступниця голови обласної військової адміністрації Олена Бойко, у закладах освіти Сумщини відсоток облаштування укриттів становить 84%. За цим показником ми входимо до трійки лідерів по Україні, поруч із Львівською та Тернопільською областями.

Завдяки активно проведеній роботі із нарощування кількості та ємності укриттів у системі освіти вдалося збільшити на 13 тисяч кількість учнів, що в новому навчальному році здобуватимуть знання очно, повідомила вона.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: