Сестри Семеренко поза заявкою України на літній ЧС з біатлону: що відомо про їхнє продовження кар’єри

17.08.2023

Ексклюзивний коментар тренера збірної України Миколи Зоца для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону готується до головного літнього старту – чемпіонату світу, що в 2023 році відбудеться в Словачинні. До заявки команди на світову першість увійшли шість біатлоністок, серед них – не опинилося Олени Білосюк, а також Валентини та Віти Семеренко.

Причини вибору складу пояснив тренер Микола Зоц. Він, зокрема, відзначив, що рішення не включати Олену Білосюк базується на результатах контрольних тренувань. Та вона залишається частиною “єдиної” жіночої команди, яка готується до зимового сезону – загалом у цю команду входять 12 біатлоністок.

Ще навесні, коли формувався склад команди, до нього не потрапили сестри Семеренко –Валентина та Віта – вони залишилися у складі збірної, але перебували на самопідготовці. Біатлоністки не коментували, чи планують вони продовжувати кар’єру. Останні свої старти вони провели на чемпіонаті України у березні 2023 року.

Микола Зоц  також відповів на запитання про відсутність у складі сестер Семеренко на літній чемпіонат світу-2023:

“По Віті нічого не можу сказати, а Валя була на контрольних стартах, одну гонку пробігла. Підтримує форму, подивимось на дорослому чемпіонаті України, який буде в Сянках. Але вона точно не розслабляється”, – зазначив Микола Зоц.

Упродовж минулого сезону до команди “Б” збірної України потрапляла Валентина Семеренко, а от Віта – не виступала на міжнародному рівні у сезоні 2022/23.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: