Хризантема – квітка, яка зачаровує з першого погляду

18.08.2023

Є квіти, які не залишають нікого байдужими. Хтось закохується у колір чи форму, когось приваблює аромат. І це не обов’язково має бути якась заморська красуня, екзотична рослина з дивною назвою. Ні, місцеві квіти теж вміють дивувати.

Наприклад хризантема – давно вже стала «своєю» і адаптувалася до локальних природних умов. При цьому квітка вражає красою, різноманіттям форм та кольорів. Недаремно консультанти УкраФлора стверджують, що ця рослина одна з найулюбленіших і купують її як для прикрашання власного житла, так і для подарунку. Причому придбати цю красуню є можливість як у букеті, так і у вазоні.

Східне походження не проблема

Хризантема – квітка, яка сприймається нами як щось зрозуміле і таке рідне. Хоча, рослина має східне походження і була завезена в наші краї з інших країн. У кожній країні хризантема асоціюється з різними емоціями. Причому велике значення має форма рослини і її колір. Наприклад, у нас білі хризантеми – то прекрасна ідея для подарунку як жінці так і чоловікові. Тоді як в Японії білі хризантеми – це символ журби і печалі. І навпаки, жовті квіти у країні Сонця що сходить, вважаються прекрасним презентом, а у нас до рослин в такому відтінку відносяться з пересторогою, бо кажуть – до розлуки. Але оскільки хризантеми не обмежуються білим та жовтим кольором, то обрати кращу квітку буде не складно.

Зустрічаються настільки оригінальні в плані кольору екземпляри, що перехоплює дух. Особливо якщо це кулеподібна квітка з оксамитовими листочками. Така варіація в темно-бордовому забарвленні або помаранчево-гарячому виглядатиме дуже ошатно і дорого.

Букети з хризантем користуються попитом, бо квіти доступні у різних розмірах кольорах та формах. Також хризантема прекрасно комбінується з іншими рослинами і здатна прикрасити будь-яку квіткову композицію. І нарешті, рослини доступні у вазонах. Причому ви не тільки можете насолоджуватися такими міні квітниками вдома, але і висаджувати їх на ділянці біля будинку. До речі, ця рослина дуже витривала і витримує навіть прохолодну погоду, не боїться заморозків. Напевно за красивий зовнішній вигляд і та за витривалість хризантеми користуються респектом у ландшафтних дизайнерів.

Ще одна особливість рослини – її доступна ціна. Квітка дуже красива, а коштує дешевше ніж екзотична орхідея. По своїй ошатності хризантеми можуть посперечатися і з трояндами. Тому якщо хочете здивувати, але прагнете придбати щось оригінальне і менш класичне ніж троянди, наприклад, обирайте букет з хризантем. Консультанти UkraFlora допоможуть підібрати рослини так щоб вони виглядали розкішно. А буде це монохризантемна композиція чи змішаний букет, вирішувати вам. Обидва варіанти безпрограшні, бо мають розкішний вигляд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: