“Ризикували залишитись без водопостачання”: у Ямполі міськрада прийняла рішення змінити надавача послуг

18.08.2023

У Ямполі  підприємство “Водолій БС”, яке майже 15 років надавало послуги водопостачання та водовідведення, припинило роботу з 1 червня. У товариства змінився власник та директор, весь персонал звільнили, а роботи з забезпечення водопостачання селища були припинені. На сесії міськради 16 серпня депутати прийняли рішення змінити надавача послуг.

Колишній оператор водозабору Михайло продовжив виходити на роботу. Чоловік продовжував вмикати систему та наповнював резервуари, завдяки цьому у літні місяці вода не зникла з кранів ямпільчан. “Води немає, люди з Ямполя скаржаться – треба щось робити. А води немає, бо ємності пусті і їх треба наповнювати. Зараз ми увімкнемо у ручному режимі і будемо контролювати. Як ємності наповняться тиск і покращиться водопостачання Ямполя”, — розповів чоловік.

Зміни на підприємстві відбулись раптово, розповідає Ямпільська селищна голова Ольга Губар: “Буквально на початку літа виникла непередбачувана надзвичайна ситуація, коли приватне підприємство, з яким у 2009 році була укладена угода на обслуговування водопровідних і каналізаційних мереж, припинило надавати послугу. Коли ми почали з’ясовувати причину, то виявилось, що у підприємства змінився власник та директор, а працівники були звільнені. Почав різко падати тиск у мережі, у квартирах на третьому, четвертому та п’ятому поверхах люди залишилися без води”.

За словами селищної голови, оскільки комунальне майно покинули без охорони, а жителі селища ризикували залишитись без водопостачання, 16 серпня на сесії міської ради депутати прийняли рішення про розірвання угоди з колишнім підприємством : “Ми прийняли рішення розірвати угоди з ТОВ “Водолій БС”, так як за весь цей період літній ми не змогли достукатися до нового керівника. Всі наші письмові звернення повернулися відповідно до нас без вручення адресату, так як він взагалі відсутній. Від сьогоднішнього дня наше комунальне підприємство буде укладати угоди зі споживачами, щоб з першого вересня повноцінно надавати послугу з водопостачання та водовідведення”.

Новим надавачем послуг водопостачання та водовідведення стало КП “Ямпільське”, яке раніше займалось лише вивозом сміття. Останні 2,5 місяці саме воно доглядало за селищними мережами, завдяки чому водопостачання та водовідведення не припинялось.

“Наше комунальне підприємство офіційно не здійснювало водопостачання, а тому ми обходились тими працівниками, які були у штаті. Їм доводилось кожен день обслуговувати водопровід та каналізацію, обслуговувати прибудинкові території: косити траву, прибирати. Ми просто не могли надавати ці послуги у повному обсязі. Після того, як у наші посадові обов’язки увійде водопостачання та водовідведення, робота налагодиться”, — зазначив директор КП “Ямпільське” Ігор Небеський.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: