Медичне обладнання з Шосткинського діагностичного центру передадуть в центральну районну лікарню

18.08.2023

За дорученням начальника Сумської ОВА Володимира Артюха ініційовано передачу сучасного обладнання з Шосткинського діагностичного центру на базу КНП «Шосткинська ЦРЛ», щоб устаткування використовувалося за призначенням і жителі Шосткинщини отримували ряд безкоштовних медичних послуг.

Як повідомила під час брифінгу в офіційному медіацентрі заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко, у минулому році рішенням Сумської обласної ради обласний комунальний заклад «Шосткинський діагностичний центр» було реорганізовано шляхом приєднання до обласного протитуберкульозного диспансеру. Обладнання ж, яке знаходилось на території центру, наразі не використовується. Це й потужні рентген-апарати, й апарат ультразвукової діагностики з можливістю забору зразків для досліджень, комп’ютерний томограф, мамограф тощо.

«Для нас дуже важливо, щоб це унікальне і дороговартісне обладнання, придбане за кошти обласного та державного бюджетів, нікуди не зникло, не перейшло в приватні руки. Воно повинно працювати для людей і пацієнти мають отримувати дані послуги безкоштовно, – наголосила Олена Бойко. – За дорученням начальника обласної військової адміністрації наразі ініційовано передачу наявного обладнання з Шосткинського діагностичного центру на базу КНП «Шосткинська ЦРЛ», яка визначена як заклад кластерного рівня».

Наразі є відповідний запит від Шосткинської міської ради і погодження з обласною радою. Зараз обласна військова адміністрація очікує активних дій як збоку обласної ради, так і з боку Шосткинської міської ради щодо узгодження формальних документальних процедур та прийняття рішень про передачу і прийняття цього обладнання.

«Для нас принципово важливо, щоб після завершення всіх юридичних процедур це обладнання запрацювало в Шосткинській ЦРЛ, а мешканці Шосткинщини могли пройти якісну діагностику безкоштовно», – підкреслила Олена Бойко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: