“Кожна хвилина – це твоє життя”. Мешканці Краснопілля розповіли про наслідки російських обстрілів

19.08.2023

17 серпня російська армія обстріляла зі своєї території Краснопільську громаду. У селищі Краснопілля руйнувань зазнали житлові будинки на кількох вулицях між центральною частиною і околицями.

З початку повномасштабної війни вулиця Мезенівська потрапила під обстріл двічі. Цього разу тут обстріляли приватний будинок і лінії електропередач.

У момент обстрілу в хаті перебували чоловік та жінка, розповів заступник голови Краснопільської громади Василь Лавриненко.

“Літні вже, за 60 років. Коли стався обстріл, ми приїхали, перевірили: вони живі-здорові. Вони потребували евакуації, ми їм організували евакуацію, на цей час вони в Сумах. В Україні діє програма щодо відновлення пошкодженого житла, компенсація до 200 тисяч гривень. Їм треба буде скласти відповідні документи, вони отримають ці кошти і робитимуть відновлення житла”, – розповів голова громади.

“Почули перший вибух – і були в погребі. А з погреба таке чули… І дерева тут ворушилися, там осколок знайшли. Вже потім побачили, що й хати немає. У нас на машині лобове скло тріснуло. Перелякалися добре”, – розповіла про обстріл мешканка Краснопілля Аліна Печеришня.

Обстріли російською армією тут відбуваються майже щодня і починаються приблизно об 11:00, – розповіли місцеві жителі, яких ми зустріли. Тому в такий час на вулицях малолюдно.

“До якогось будинку чи в якесь приміщення ховаємось. Страшно зараз. Побував на кладовищі – і швидко йдеш додому. Кожна хвилина – це твоє життя”, – розповів місцевий мешканець Олександр.

“Якщо обстрілюють кожен день – це не виходити з укриття фактично. Люди домівки не хочуть лишати. Вдома краще, хоч навіть і в таких умовах”, – розказав мешканець Краснопілля Денис Литовченко.

Місцева жителька Галина Лебідь з вулиці Слави розповіла: здригається від кожного вибуху з того часу, як 2 серпня її дім згорів внаслідок влучання російської ракети. Жінка залишилася жива, бо в цей момент виносила сміття. Загинув її улюблений песик Ніка, вогнем пошкоджено все майно. Зараз жінка живе в літній кухні і не уявляє, як зустрічати холоди.

“Ні помитись, ніде нічого немає. Там моє ліжко стояло, якраз в голову б мені… Якби я вдома була – мене б не було”, – вважає жінка.

Усього впродовж доби 17 серпня, за повідомленням Сумської військової адміністрації, на території Краснопільської громади зафіксували 15 влучань з мінометів та 55 — з артилерії.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: