На Конотопщині жінка втратила 16 тисяч гривень, оформлюючи фейкову допомогу

19.08.2023

До Конотопського районного відділення поліції звернулася 56-річна місцева мешканка, яка повідомила про те, що з її банківського рахунку невідомі особи зняли кредитні кошти.

Правоохоронці встановили, що потерпіла, переглядаючи соціальні мережі, натрапила на оголошення про надання матеріальної допомоги українцям в розмірі 12 500 грн. Надалі жінка перейшла за посиланням, де в запропоновані поля ввела PIN-код від карти. Після цього з рахунку заявниці зникло більше 16 000 гривень кредитних коштів.

У поліції постійно наголошують про таємність ваших персональних даних: PIN-код, CVV- код, коди з SMS повідомлень, термін дії карти, логіни та паролі від мобільного банкінгу. Нікому не повідомляйте вищевказану інформацію. Якщо аферист не буде володіти вашими персональними даними, то не зможе отримати доступ до рахунків.

Крім того, якщо в соціальних мережах, месендженрах чи інших інтернет-майданчиках ви натрапили на оголошення про соціальні виплати українцям, не переходьте за посиланням. Це пастка шахраїв. Всю інформацію про державну допомогу отримуйте лише на офіційних сайтах.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: