Сумчанин дебютував на чемпіонаті світу

21.08.2023

Двоє українців змагалися на чемпіонаті світу на дистанції 400 метрів. У жінок країну представляла Катерина Карпюк, яка вчетверте брала участь у змаганнях такого рівня. У чоловіків – дебютував на світовій першості 23-річний сумчанин Олександр Погорілко.

«Жорстка атлетика» повідомила, що у своєму забігу Олександр пробіг практично по особистому рекорду, який є і найкращим результатом атлета у поточному сезоні – 45,37 (РВ 45,31). Погорілко перетнув фінішну лінію п’ятим (а до півфіналу проходять перші 4 атлети). У загальному заліку результат українця став 27-м.

Відзначимо, що 17 учасників кваліфікації подолали дистанцію 45 секунд. Найкращий результат у кваліфікації показав норвежець Хавард Бентдал Інгвалдсен – 44,49, встановивши новий національний рекорд.

Ось як Олександр Погорілко прокоментував свій дебют одразу після виступу: «На чемпіонаті світу я навіть в естафеті ще не біг, це мій перший чемпіонат світу! Я задоволений, що вийшло сюди потрапити, задоволений результатом, хотілося показати особистий рекорд – але трохи не вийшло» .

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: