Шкільні команди зі Свеси та Тростянця отримали по 100 тис. грн на створення молодіжних просторів

21.08.2023

По 100 тисяч гривень отримали дві шкільні команди з Сумщини на створення молодіжних просторів у своїх громадах. Громадська організація “Українська Античність” з п’ятнадцяти претендентів обрала команди Свеси та Тростянця.

Юлія Гвоздецька — представниця ГО “Українська Античність” розповіла: “Велика така географія: багато прикордонних населених пунктів і тих, які знаходяться далі від кордону, але всіх їх об’єднує, те, що вони хочуть творити зміни у своїх громадах”.

21 травня у Свесі відбулось відкриття першого такого молодіжного простору в Сумській області. “Активні дівчата зі Свеси настільки гарно розробили проєкт, зробили багато кроків для того, щоб його реалізувати, ще до етапу, коли ми дали фінансування. Сьогодні ми бачимо відкриття цього простору, наша організація надала на нього 100 тисяч гривень в товарах. Ми даємо оргтехніку, меблі, дивани, телевізор, книжкову полицю для бук кросингу”, — зазначила Юлія Гвоздецька.

Безпечне місце з умовами для розвитку молоді необхідне для Свеси, яка знаходиться у зоні бойових дій, розповідає учасниця ініціативної групи Емілія Цілуйко. За її словами, учні та студенти не виїхали з селища і потребують простору для спілкування та самовдосконалення: “На жаль, в нашій громаді абсолютно не було якихось місць для того, щоб молодь могла вільно збиратися, дізнаватись щось нове, просто проводити час разом. Іноді чутно вибухи і декілька разів вже прилітало по Свесі. Тоді, дійсно, було неймовірно страшно, але що ми можемо зробити? Це не від нас залежить, а тому ми намагаємось жити нормальним життям”. “Я сама по собі інтроверт, люблю сидіти вдома, але інколи це навіть мені здавалось неймовірно нудним, і хотілося якось вибратися, почитати, подивитися фільм разом з друзями. І коли я дізналася, що в нас є така можливість, то подумала, що за неї треба хапатися”, — говорить дівчина.

В новоствореному молодіжному просторі “Старт” молодь зможе переглядати фільми, проводити розважальні заходи та займатись волонтерством, розповідає учасниця ініціативної групи Олександра Ашихмин: “Ми вже створили команду, проводимо різні заходи, є декілька напрямків діяльності: профорієнтація, розмовний клуб, екологічні, соціальні акції, творчі заходи, розваги для дітей і волонтерство”.

Через тиждень такий же молодіжний простір планують відкрити і в Тростянці.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: