14 дітей із родин військовослужбовців та багатодітних сімей Сумщини відпочивають в Узбекистані

21.08.2023

Про це повідомив директор Агенції регіонального розвитку в Сумській області Григорій Стариков.

За його словами, 45 дітей та пʼять супроводжуючих нещодавно прибули до Ташкента (Республіка Узбекистан) для відпочинку та реабілітації. Вони з різних куточків України: з Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя, Сумщини, Хмельниччини, Львівщини та Київщини. Впродовж 12 днів діти будуть перебувати у гірському таборі «Anor»/ в перекладі з узбецької мови – Гранат/.

З Сумської області до Узбекистану відправилось 14 дітей з родин військовослужбовців, в тому числі і загиблих, багатодітних батьків та інших вразливих категорій.

Поїздка стала можлива завдяки Посольству України в Узбекистані. Дітей спочатку доставили до Львова, потім до Катовіце (Польща), звідки спеціальним рейсом вони вилетіли до Ташкента. В аеропорту їх зустрів Посол України в Узбекистані Микола Дорошенко з дружиною.

Посол подякував всім завдяки кому цей візит став можливим, головам відповідних регіонів і особливо за надшвидке формування груп дітей. У випадку Сумської області групу було сформовано всього за 2 дні спільними зусиллями Сумської обласної військової адміністрації, Агенції регіонального розвитку Сумської області та ГО «Завжди поруч 2023».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: