На Сумщині реалізовуватиметься ряд проєктів у рамках співпраці зі швейцарсько-українським проєктом UCORD

22.08.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що під час Конгресових слухань, що відбувалися на минулому тижні в рамках Конгресу регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському було офіційно повідомлено про активну фазу партнерства проєкту UCORD з регіонами-партнерами – Сумською, Хмельницькою, Вінницькою та Тернопільською областями.

«В офісі Президента України Сумщину офіційно привітали зі стартом реалізації ряду потужних проєктів в рамках співпраці з швейцарськими партнерами. Один із цих проєктів – щодо розбудови інфраструктури управління відходами у Сумській області – був презентований міжнародним партнерам обласним Департаментом захисту довкілля та енергетики під час Координаційного форуму з реалізації Стратегії економічного відновлення та розвитку Сумської області, що проходив в області в кінці липня. Їх зацікавив цей проєкт, тож сподіваємось, що наша співпраця буде ефективною для Сумської області», – зазначив Володимир Артюх.

Як повідомив директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій СТАРИКОВ, швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 р., втілюється за підтримки Швейцарії Swiss Development & Cooperation компанією NIRAS Sweden AB.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: «Регіональний розвиток», «Розвиток потенціалу та екологічних послуг», «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

За його словами, проєкт UCORD перебуває у своїй першій фазі, яка розпочалася у грудні 2022 р., та триватиме до листопада 2026 року. Всього проєкт розрахований на три 4-річні фази загальною тривалістю 12 років.

У першій фазі проєкт складається із 3 компонентів:

компонент 1 передбачає розвиток регіональної політики в Україні шляхом підтримки та зміцнення Агенцій регіонального розвитку (АРР) у пілотних областях;

компонент 2 спрямований на покращення надання публічних послуг у секторі WASAW (водопостачання, водовідведення та управління відходами) з акцентом на навколишнє середовище;

компонент 3 спрямований на побудову соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії.

На сьогодні проведені конкурси та відібрані 2 експерти для реалізації другого і третього компонентів.

Очільник Сумщини доручив керівникам структурних підрозділів Сумської ОВА ефективно співпрацювати з експертами, щоб в нашій області усі проєкти, а особливо щодо управління відходами та водовідведення реалізовувалися якомога оперативніше.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: