У Северинівці попрощалися із загиблим Валентином Янченком

22.08.2023

З 46-річним молодшим сержантом Валентином Янченком попрощалися в селі Северинівка на Сумщині. Чоловік був бойовим медиком механізованого батальйону. Його життя обірвалося біля Кліщіївки Бахмутського району Донецької області.

“Пам’ятаю майже з дитинства, а товаришували років 15-20. Гарна людина була, доброзичлива, щира, нікому не відмовляв. Любив життя, онуків чекав, дуже йому хотілося побачити онуків. Останній раз був з ним на зв’язку 12 числа, в суботу. Сказав, що ідуть в наступ, сказав, кілька днів не буду на зв’язку, а минув день, два, три, чотири. Загинув 13-го числа”, — розповів друг загиблого Володимир Лучанінов.

Прощалися з Валентином у рідному селі, де чоловік жив і працював до війни. Односельці з квітами живим коридором зустрічали труну з загиблим.

“Він герой країни, герой нашого села. Не було жодної людини, якій би він відмовив. Він фермерував. Коли дізналися, що таке трапилося з ним, це був шок. Він знав, що боронить нашу країну, свої землі. Старший син сказав, що буде продовжувати батькову справу. Він би цього хотів, тому що він любив землю, горів нею, тому він пішов її захищати”, — зазначила знайома загиблого Юлія Сирота.

“Відгукувалися про нього всі добре. Допомагав усім. Моя донька була у них старшою на весіллі. Сім’янин гарний, техніка у нього вся у дворі є, допомагав кругом всім людям, ніколи не відмовляв”, — згадує про загиблого односелиця Алла Гуліна.

Відспівали Валентина поблизу будинку, де чоловік жив з родиною.

“Немає і не буде ніколи прощення тим, хто прийшов на нашу землю, хто приніс біль, сльози, кров. Вічна пам’ять всім воїнам, які загинули, захищаючи свободу і незалежність України”, — сказав сільський голова Северинівки Сергій Самотой.

Поховали Валентина Янченка на місцевому кладовищі Северинівки.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: