Освітні заклади Сумщини отримали 15 сучасних автобусів

22.08.2023

Шкільний транспорт закуплено за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на умовах співфінансування.

Як зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, це перша частина автобусів. Найближчим часом очікується надходження другої черги транспорту. Загалом, у поточному році за рахунок коштів освітньої субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів для закладів загальної середньої освіти області придбано 23 шкільні автобуси, у тому числі 3 – спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення на суму понад 69 млн грн.

«Це вперше за останній час вдалося залучити в область таку кількість автобусів. Всі разом ми зробили важливу справу для наших діточок, щоб вони відчували себе захищеними, оточеними любов’ю і турботою. Військові охороняють їх життя і безпеку на фронті, а ми разом із громадами та освітянами доклали максимум зусиль, щоб учнівський шлях до знань був доступний та безпечний», – повідомив очільник області.

Володимир Артюх подякував народним депутатам, які представляють Сумщину в парламенті, та громадам, котрі долучилися до ініціативи щодо співфінансування на придбання авто. В непростих умовах війни поповнення шкільного автопарку сприятиме безбар’єрному доступу учнів до освітнього процесу та збільшенню відсотка дітей, котрі навчатимуться за очною формою.

«У потрібний момент на початку війни навчальні заклади віддавали частину свого транспорту на допомогу військовим. Сьогодні за держаний кошт із залученням місцевих бюджетів ми відновлюємо і оновлюємо шкільний автопарк. Таким чином 22 громади Сумщини отримають не просто новий транспорт, а нові можливості для навчання дітей. А це означає, що ворогу не вдасться зірвати освітній процес. Онлайн чи офлайн – наші діти обов’язково будуть навчатися, бо українська малеча прагне знань і тягнеться до світла. Бо їм у майбутньому розбудовувати процвітаючу і мирну Україну», – зазначив Володимир Артюх.

Сьогодні ключі від автотранспорту вручено тим закладам, де є першочергова необхідність. Зокрема, 3 спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення передано в освітні установи Попівської, Грунської та Чупахівської громади. Ще 3 автобуси розподілено для закладів з очною формою навчання Недригайлівської (1) та Роменської (2) громади. 7 – для шкіл територіальних громад, що мають найбільшу потребу в автобусах – Коровинська, Вільшанська, Липоводолинська, Ямпільська, Дубов’язівська, Миколаївська та Путивльська. 1 – для закладу Річківської громади, що був зруйнований та 1 – у школу Верхньосироватської громади, де шкільний автобус було викрадено ворогом.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: