Шосткинська громада прощатиметься із захисником України Олегом Жирним

23.08.2023

Завтра, 24 серпня, шосткинці проведуть в останню путь захисника Батьківщини Олега Жирного. Про це повідомляє Шосткинська міська рада.

Панахида розпочнеться о 10.00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11.00 біля кінотеатру «Родина» (Садовий бульвар, 13).

Олег Жирний народився 14 листопада 1989 року в м. Шостка. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки.

Середню освіту Олег отримав в загальноосвітній школі № 5. В дитинстві та юнацтві був спортивно обдарованим хлопцем, захоплювався лижним спортом, баскетболом, футболом, волейболом. Часто брав участь в спортивних змаганнях, за що отримав багату кількість нагород. Любив тварин, завжди опікувався ними.

По закінченню школи навчався в Києві, здобув професію «провідник пасажирського вагона». Після завершення навчання працював за спеціальністю. У 2009 пройшов військову строкову службу.

Під час служби зарекомендував себе відповідальним та дисциплінованим військовослужбовцем, добрим товаришем. За успіхи в військовій службі неодноразово був відзначений Почесними грамотами.

В 2013 році Олег створив сім’ю, одружившись на своїй коханій Аллі. В шлюбі народилася бажана донечка Дарина. Він дуже любив свою родину. «Ви все, що в мене є!», – так кожного дня писав чоловік дружині та донечці.

За спогадами рідних і друзів, Олег був добрим, чуйним, готовим завжди прийти на допомогу. Він категорично не приймав брехню та несправедливість, завжди був за правду. Ніколи першим не влаштовував сварок, але захищав кожного. Був найвідважнішим, не замислюючись йшов відстоювати справедливість.

Був люблячим та уважним чоловіком та батьком, сином та братом. Для своїх рідних Олег став справжньою «кам’яною стіною», захистом та підтримкою.

Він жив повним життям – працював на благо країни та родини, любив своїх близьких, саджав дерева, любив подорожувати, був справжнім патріотом України, був прихильником здорового способу життя.

Початок війни зустрів в Києві. Не роздумуючи, Олег відразу вирушив до Шостки, до якої добирався дві доби. По приїзді він добровільно вступив до територіальної оборони та захищав рідне місто. З 2023 року воював в Донецькій області.

Олег мріяв довго та щасливо жити зі своєю родиною, відвести донечку до першого класу, видати її заміж, дочекатися онуків…Мріяв, щоб дружина народила йому сина, хотів завести двох собак – ротвейлера і добермана. Мріяв повернутися на свою роботу в Київ.

Подружжя збиралося в листопаді, в першу відпустку Олега, поїхати на відпочинок в гори, після війни хотіли подорожувати світом, збиралися купити житло в Києві.

Це були світлі мрії та плани щасливих людей. На жаль, війна не дала здійснитися цим мріям.

Життя Жирного Олега Михайловича трагічно обірвалося 19 серпня 2023 року.

Шосткинська міська рада висловлює глибоке співчуття всім, хто знав і любив захисника. Схиляємо голови та молимося за упокій душі померлого воїна.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: