У Лебедині провели в останню путь двох полеглих захисників

24.08.2023

23 серпня Лебединська громада попрощалася одразу з двома захисниками, які загинули в один день, але на різних напрямках, виборюючи свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої Батьківщини, повідомили в мерії Лебедина.

Один із героїчно загиблих воїнів – Владислав Іванович Шульга – досвідчений боєць. З 2018 року проходив військову службу за контрактом. Під час повномасштабного вторгнення був на посаді навідника механізованого відділення однієї з військових частин.

Надійний побратим, який вирізнявся стійкістю характеру, силою духу та наполегливістю, виконував надскладні бойові завдання. Але безжальна війна забирає найкращих. Загинув Владислав 18 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Бахмут Донецької області.

Не дочекалися захисника живим дружина, маленький синочок, мати, рідні брати і сестри. Героєві назавжди залишилося 25…

Владислав Шульга народився і виріс у селі Самотоївка Краснопільської громади. Останні роки із сім’єю проживав у Лебедині. Тут і провели його в останню путь.

Попрощатися чоловіком прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, побратими, представники влади, духовенства та жителі громади. Віддати останню шану полеглому захисникові прийшли вдячні громадяни, які провели труну з загиблим живим коридором.

Прощальну промову на місці поховання виголосили перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов, побратими та староста Самотоївського старостинського округу Людмила Цибулько.

Поховали Владислава Шульгу з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти. Мужній захисник поповнив ряди загиблих воїнів на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави, а над їхніми могилами майорять синьо-жовті прапори, один із символів країни, за волю і незалежність якої вони віддали найцінніше – власне життя.

Вічна пам’ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним і близьким. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Другий загиблий, який повернувся на щиті – Сергій Вікторович Роженко. Влітку минулого року Сергій Роженко добровольцем пішов захищати Батьківщину. У лавах Збройних сил України перебував на посаді гранатометника механізованого відділення однієї з військових частин.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок в бою за рідну Україну, її свободу і незалежність, Сергій загинув 18 серпня 2023 року внаслідок ракетного обстрілу виконуючи бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій.

Сергію назавжди лишиться 31… З близьких родичів у воїна є лише старший брат, тітка і її родина.

Церемонія прощання з полеглим захисником розпочалася у Свято – Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила центральними вулицями Лебедина до місця поховання загиблого. Військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами.

Прощальне слово на місці поховання бійця виголосили перший заступник міського голови Ольга Зікєєва та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов.

Жителі громади попрощалися з Сергієм Роженком і під залпи почесної варти провели його в останню путь. Поховали військового на одному із місцевих кладовищ, разом з іншими Героями, які загинули за волю і незалежність України.

Щирі співчуття рідним та близьким захисника. Світлий спомин про звитяжного воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків.

Спочивай з миром, Герою!

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: