На Роменщині з’явився ще один заповідний дуб

24.08.2023

Природно-заповідний фонд Роменщини поповнився новими об’єктами та територіями. Рішенням 8-ї сесії Сумської обласної ради затверджено Ботанічну пам’ятку природи «Великокутський дуб» площею (0,01га), що розташована поблизу с. Рогинці у лісовому масиві Роменського лісництва Філії «Сумське лісове господарство» ДП «Ліси України. Про це повідомляє еколог-ентузіаст Володимир Литовка.

Метою створення пам’ятки природи є збереження трьохсотрічного дерева дуба звичайного (Quercus robur L.), що може використовуватись у екологічному вихованні, в рекреаційному та туристичному обслуговуванні населення. Ця пам’ятка природи замінить «Дуб біля с. Рогинці» (у тому ж лісовому масиві), що знятий з обліку ПЗФ через загибель. Таких дерев-патріархів залишилися одиниці.

“Життя цьому дубу зберегли працівники ДП «Роменське лісове господарство». Тепер дуб має охоронну грамоту, – пише Литовка. – Треба пам’ятати, що працівники лісового господарства не тільки рубають, але й чимало заповідають. Особлива подяка за надану допомогу Примаку Івану Яковичу”, – додає еколог.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: