Шосткинці проведуть в останню путь захисника України Єгора Чижова

24.08.2023

Завтра, 25 серпня, Шосткинщина прощатиметься із захисником Батьківщини Єгором Чижовим.

Як повідомляє міська рада, панахида розпочнеться о 10.00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11.00 біля кінотеатру «Родина» (Садовий бульвар, 13).

Єгор Чижов народився 18 червня 2000 року у Шостці. Згодом родина переїхала до Маріуполя, де і проживала до 2014 р.

В 2014 році, з початком війни, Єгор повернувся до рідної Шосткинщини в село Глазове. В 2016 р. закінчив Глазівську загальноосвітню школу та вступив до Шосткинського медичного коледжу, де здобув медичну освіту.

В 2020 р. був призваний на строкову військову службу. З початком повномасштабного вторгнення Єгор Чижов добровільно став на захист Батьківщини. Він виконував обов’язки бойового медика. Ризикуючи власним життям, надавав допомогу пораненим. Робив це з честю у лавах бригади наступу «Спартан».

Бойовий побратим Єгора так пише про загиблого героя: «18 серпня 2023 року загинув мій побратим Єгор (Чижик) Чижов. Друзі, я хочу поділитись з вами, ви повинні знати, яка це була Людина. З першого дня повномасштабного вторгнення він, як і багато хто з нас, взяв до рук зброю і пішов захищати Батьківщину…

…Декілька тижнів підготовки і ми у лавах майбутньої бригади наступу «Спартан». Так як Єгор мав медичну освіту, він виконував обов’язки бойового медика, і робив він це добре, часто Єгор надавав допомогу пораненим, навіть ризикуючи своїм власним життям. Так сталося, що наш підрозділ виконував бойові завдання на найскладніших ділянках фронту. На час нашого приїзду в Новоселівці, потім в Соледарі, а з годом у Бахмуті.

А сьогодні зі мною зв’язалися побратими і сказали, що Єгор загинув, загинув мій «Синок», так я його жартома називав, будучи легко пораненим до останнього надавав допомогу нашім хлопцям.

Єгоре, я ніколи тебе не забуду!».

Єгор Чижов був відданим другом та побратимом, поважав чесність та порядність. Любив та цінував своїх рідних. Він назавжди залишиться в серцях рідних та друзів таким, яким він був – доброзичливим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України. Шосткинщина вкотре втратила одного з найкращих своїх синів…

Єгор Чижов загинув 18 серпня 2023 року в районі населеного пункту Роботине, рятуючи поранених побратимів.

Вічна пам’ять і слава!

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: