На Сумщині діє спецгрупа з вилучення тіл (останків), речей і документів загиблих на території області

24.08.2023

Минулого року розпорядженням голови Сумської ОВА утворено Спеціальну групу з вилучення тіл (останків), речей і документів загиблих (померлих) осіб на території Сумської області.

Відповідні робочі групи діють при Роменській, Охтирській, Шосткинській та Сумській РВА. В Конотопській РВА координація зазначеного напрямку покладена на окремих працівників.

Спецгрупи здійснюють взаємодію з пошуковими групами ГО «Окремий добровольчий загін батька Махна» та надають підтримку і сприяння у проведенні польових пошукових досліджень, у тому числі – виконанню земляних робіт по вилученню тіл загиблих.

Відповідно до п. 4 розпорядження, ДУ «Сумський обласний контактний центр» забезпечено отримання від заявників інформації про місцезнаходження виявлених тіл (останків) померлих (загиблих) осіб у зв’язку із збройною агресією проти України та її передачу до Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Упродовж І півріччя 2023 року до спецгрупи від Сумського обласного контактного центру інформації про виявлення вищезазначених тіл, останків тощо не надходило. Фактів виявлення та вилучення тіл, останків тощо на території Сумській області не зафіксовано.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: