У Сумах попрощалися з військовим Валентином Кравченком

26.08.2023

У суботу, 26 серпня, у Сумах попрощалися із захисником України Валентином Кравченком. Боєць помер 20 серпня в лікарні від отриманих поранень під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Про це повідомив представник Сумського територіального центру комплектування Андрій Наумов.

Знайомі, рідні та побратими Валентина Кравченка зібрались біля храму Андрія Первозваного, аби провести захисника в останню путь.

“Знали його з дитинства, в нас діти однакові. Прийшли провести в останню дорогу. Хороший хлопчик, веселенький, як і всі діти — навчався, бігав із нашими синами”, – розповіла сусідка загиблого Валентина Стеценко.

Родичка Валентина Кравченка Тетяна Крутільова розповіла про чоловіка: “З моїми дітками вони дружили, вважай друг дитинства, а потім як школа розпочалась переїхав у Суми. Він гарний хлопець, золота людина, якби таких було побільше. Ніколи не відмовляв, завжди допомагав, що треба там. Він такий і собак годував приблудних, такий він був непоганий хлопець”.

До початку повномасштабної війни Валентин працював будівельником, був приватним підприємцем. З початком повномасштабного вторгнення, пригадав його командир, несли службу разом у 15 окремому стрілецькому батальйоні, а потім у 117 механізованому.

“Валік був відповідальною особою, дуже така чуйна людина, щира, добра. Був хлопець відвертий і надійний. Можна щось було йому поручити, покластися на нього”, – розповів командир загиблого Володимир.

Першого серпня, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області, воїн отримав важкі поранення, повідомив представник Сумського територіального центру комплектування Андрій Наумов. 20 днів лікарі намагались врятувати життя воїна. “20 серпня 2023 року від отриманої травми в ході ведення бойових дій помер у Київській міській лікарні швидкої медичної допомоги”, – додав Андрій Наумов.

Поховали воїна на Алеї Слави Баранівського кладовища. Йому назавжди залишиться 35 років.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: