У Конотопі знову планують підвищити тариф на воду

28.08.2023

На своїй сторінці у Фейсбук Конотопський міський водоканал оприлюднив громадське обговорення щодо коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, що рішенням Виконавчого комітету Конотопської міської ради було з 01 червня 2023року введено в дію з тарифи для Конотопського Водоканалу на рівні: 23,88грн. за 1м. куб – централізоване водопостачання та централізоване водовідведення – 29,70грн. за 1м. куб.

«Водоканал вже викладав інформацію про наявні зміни в чинному законодавства, що мають прямий вплив на розмір і собівартість тарифів нашого комунального підприємства ВЖЕ ПІСЛЯ ЇХ ПЕРЕГЛЯДУ, зокрема ми наголошували на поверненні ДОВОЄННИХ ПОДАТКІВ, акцизу на пальне та про зміни в регулюванні формування ціни на електроенергію – всі ці зміни почали діяти з 01.08.2023 року і вже мають свої результаті в цифрах та цінах», – роз’яснили у водоканалі.

Також на підприємстві наголосили, що 1 серпня КП ВУВКГ знову являється платником ПДВ, а це означає, що окрім всього іншого оподаткування, підприємство має щомісячно віддавати до державного бюджету 20% від вартості реалізованої ним продукції.

Як зазначили у Водоканалі витрати на цей податок додатково закладаються у вартість самої продукції і сплачується її покупцем.

«Тарифи ж, введені нам з 01.06.2023р., цього податку не включали… От в серпні «податкові воєнні пільги» для ВОДОКАНАЛУ закінчились і держава наразі чекає від нас виконання податкових зобов’язань в повній мірі і без затримок», – повідомили у Водоканалі.

Також на підприємстві вказують, що за серпень серйозно зросла ціна на електричну енергію на ринку, тому наразі енергопостачальники обґрунтовано підвищили ціну на 17,3%.

«Всього здорожчання ціни електроенергії для КП ВУВКГ наразі складає 21,8% порівняно з закладеним в діючий тариф, а в розрахунок діючого тарифу наразі закладена ціна березня. В поточному стані підприємство об’єктивно не протягне і декілька місяців, а всі ми можемо наразі втратити можливість комфортного проживання на території громади через брак води й водовідведення. Отже, як би це наразі не виглядало і не сприймалось громадою, КП ВУВКГ подає на розгляд до виконавчого комітету Конотопської міської ради розрахунок скоригованого тарифу з урахуванням всіх необхідних показників», – зазначили у КП ВУВКГ

По попереднім розрахункам скоригований тариф КП ВУВКГ має становити :

– централізоване водопостачання – 27,79грн. за 1м. куб;

– централізоване водовідведення – 33,65грн. за 1м. куб.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: