У Глухові поховали воїна Федора Веллера

28.08.2023

Березівська громада та Глухів попрощався зі сміливим та відданим своїй країні воїном Федором Веллером.

Йому було 34 роки. Він боронив країну на Запорізькому напрямку. Днями Герой приїхав у нетривалу відпустку додому. Тут його серце перестало битися.

Церемонія прощання з військовим почалася у селі Шевченкове, де він жив і ріс із шести років і де нині живе мати та відчим захисника. Односельці на колінах провели воїна. Відспівали нашого земляка в Трьох-Анастасіївському соборі Глухова.

Поховали Федора Веллера на Усівському кладовищі, як заповів сам воїн. Ще за життя він попросив рідних, щоби його могила була поряд із батьковою.

Федір Веллер родом із Глухова. У 1995 році, коли Федору було 6 років, його родина переїхала в Шевченкове. Там він закінчив школу, згодом вивчився на зварювальника в Глухові. Його знали як добру та щиру людину. Він мав чимало друзів, був душею компанії. Не цурався ніякої роботи, був відповідальним та працьовитим.

“Він завжди старався всім допомогти. Йому могли подзвонити вночі, попросити про щось і він летів на поміч”, – розказує сестра воїна Олена.

Наш земляк пішов захищати Батьківщину в грудні 2022 року. Служив у танкових військах. Побратими роповідають, що такого безстрашного чоловіка, як Федір, не знали ніколи. Він ішов у бій у перших рядах. Не боявся та ризикував собою, щоби прикрити побратимів та вибити окупанта з української землі.

Федір Веллер боровся з загарбником у Запорізькій області. Воював біля населеного пункту Оріхове. Днями військовий приїхав у коротку відпустку додому. На рідній землі його серце перестало битися.

У мужнього воїна залишилися мати, сестра, маленький син.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: