У дисертації заступниці мера Сум Віри Мотречко виявлено більше 40 відсотків плагіату

29.08.2023

Після того, як наш сайт оприлюднив інформацію про тему дисертації заступниці сумського міського голови Віри Мотречко і відсутність користі для суспільства від такої наукової праці, до нас надійшло повідомлення із аналізом на плагіат самої роботи.

Так, за допомогою спеціальної комп’ютерної програми Unicheck була проаналізована наукова праця автора Мотречко Віри Володимирівни із назвою “Організація діяльності суб’єктів місцевого самоврядування щодо реалізації молодіжної політики “.

Результат перевірки склав: 40,2 % схожості.

Оцінка роботи: перевірка на плагіат здійснювалася системою Unicheck. Для перевірки на плагіат було взято 2 джерела, а саме сам текст дисертації http://www.oridu.odessa.ua/8/4/doc/aref_motr.pdf та автореферат дисертації – http://www.oridu.odessa.ua/8/4/doc/aref_motr.pdf. Процент плагіату в роботі становить 40%. У ручному режимі було виділено найбільш цитовані джерела в роботі. Виявлено 942 заміни символів. Також у дисертації багато самоплагіату без зазначення запозичення. Часто запозичені джерела не збігаються з першоджерелом.  

Зауваження: в розділі Додатки, зокрема:

Додаток А (1) ст. 220 – тема Акту впровадження не відповідає темі аналізованої дисертаційної роботи;

Додаток А (2) ст. 221 – тема Акту впровадження не відповідає темі аналізованої дисертаційної роботи;

Додаток А (3) ст. 223 – тема Акту впровадження не відповідає темі аналізованої дисертаційної роботи.

Це була експертна об’єктивна думка. Понад 40% – плагіат. 

Але ще є й інші обставини, які ставлять додаткові запитання. Так, навчальний заклад у якому заступник сумського міського голови Віра Мотречко проходила аспірантуру і готувала свою дисертацію (Харківський регіональний інститут державного управління) – нині припинив своє існування.

Професор, який був науковим керівником у сумської чиновниці – Куц Юрій Олексійович є доктором наук з державного управління при цьому сам ні дня не працював у державному управлінні. Це типу якби автор написав книгу “Як гарно користуватися айфоном”, і при цьому сам його ні разу в руках не тримав. Також, професор Ю.О.Куц втратив посаду завідувача кафедри, тобто отримав пониження у своїй кар’єрі після того, як під його керівництвом захистилася сумська чиновниця Віра Мотречко. 

Саму дисертацію Віра Мотречко захищала подалі і від Сум, і від Харкова – аж в Одеському регіональному інституті державного управління, який, до речі, також припинив своє існування.

На фоні всього цього те, що свою наукову працю Віра Мотречко захистила не в рамках проходження аспірантури, а тільки через два роки після її закінчення – просто дрібниця…

Як бачимо, дивних і негарних фактів – ціла купа. Уже цього достатньо, щоб порядна людина відмовилася від наукового ступеню, як це зробив новопризначений міністр освіти Оксен Лісовий, коли в мережі Інтернет з’явилася інформація про плагіат у його дисертації. Чи зробить так, по-справедливості, заступник сумського міського голови Віра Мотречко і чи стане прикривати її шеф Олександр Лисенко – побачимо вже найближчим часом.

Віримо в краще, готуємося до гіршого…

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: