Житловий фонд в Сумах має 39% готовності до опалювального сезону

30.08.2023

У Сумській громаді тривають роботи з підготовки до опалювального сезону 2023-2024.

До нового опалювального сезону готується як житлово-комунальне господарство, так і заклади охорони здоров’я й освіти.

За інформацією ТОВ «Сумитеплоенерго», вони виконали заходи з підготовки до роботи 20 котелень (95% від планової кількості), 57 центральних теплових пунктів (93%), виконали заміну 1300 м теплових мереж (72%), провели гідравлічні випробування понад 318 км теплових мереж (100%).

Готуються до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 і управителі житлових будинків. Вони виконують цю роботу за рахунок витрат на утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій. Нині заплановані ними заходи виконані на понад 78%.

Управителям, які за результатами конкурсу надають послугу з управління більшості житлових будинків у місті Суми, із 817 багатоповерхівок із централізованим теплопостачанням у 683 з них (83,5 %) системи опалення заповнені теплоносієм, проведені гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем опалення. За результатами випробувань складені акти. 317 житлових будинків (39,0%) мають підписані акти готовності теплопостачальними підприємствами.

У закладах освіти Сумської міської територіальної громади проводиться підготовка, відповідно до розроблених заходів. 76 закладів освіти отримали акти готовності до нового опалювального сезону, 4 – очікують на заміну лічильників теплової енергії, 3 заклади усувають виявлені недоліки, зазначені у приписах ТОВ «Котельня Північного промислового вузла».

У закладах управління охорони здоров’я Сумської міської ради гідравлічні випробування проведені у 8 з 9 лікувальних закладах. Отримано акти готовності 4 лікарнями. Решта – очікується до кінця серпня 2023 року згідно з графіком, повідомляє Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: