“Я відчуваю, що моє місце в армії”. У Сумах попрощалися з розвідником Володимиром Моцненком

30.08.2023

У Сумах 30 серпня попрощалися із командиром розвідувального відділення Володимиром Моцненком. Він загинув 25 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Прощалися з військовослужбовцем Володимиром Моцненком біля храму Дванадцяти Апостолів. У мирному житті він був підприємцем, але пішов захищати країну задовго до вторгнення, — розповіли знайомі Володимира.

“Він був на контракті, служив до вторгнення в ЗСУ. Вибрав фах військового десь за два роки до широкомасштабного вторгнення. Він завжди казав: “Я відчуваю, що моє місце в армії”, – розповів товариш Володимира Моцненка Андрій.

Володимир Моцненко був розвідником і багато часу приділяв воїнській службі, розповів його знайомий Сергій Гавриленко.

“Особисто для мене це була велика несподіванка, що він взагалі пішов. Бо він, на мій погляд, взагалі був не військова людина. Це людина інтелігентна, дуже вихована, ввічливий хлопець. Десь під Києвом починав боронити столицю нашої держави, потім був Харківський напрямок, з його слів. Мав поранення, контузію. Коли він був, він казав, що “ми їдемо на Запорізький напрямок”, – розповів Сергій Гавриленко.

Як розповів представник Сумського центру комплектування Андрій Наумов, командир розвідувального відділення Володимир Моцненко загинув 25 серпня поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. Це сталося під час виконання бойового завдання. Захиснику було 48 років, в нього залишилися дружина, донька, мама. Знайомі згадують його як дуже надійну і чуйну людину.

“Знала його дуже давно, ми навчалися разом в технікумі. В нас дівчача була група, їх було два хлопці. І Володимир був тим, на кого завжди можна було надіятися. Знаєте, як кажуть: надійне плече. Все, що дівчата не хотіли, Володя завжди: “Я, це зроблю я”. Якщо потрібна якась допомога, то ми знали, до кого звернутися, це завжди був Володя”, – розповіла знайома Володимира Людмила Шевчук.

Поховали Володимира Моцненка на кладовищі в районі 40-ї підстанції.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: