У Сумах відкрилася ювілейна виставка народного художника України Олександра Чередниченка

30.08.2023

У рамках святкування Дня Незалежності України та Дня міста Суми в Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького відбувся вернісаж ювілейної персональної виставки народного художника України Олександра Чередниченка.

В експозиції презентовано 33 живописних полотна, створених митцем за останні роки під час численних творчих мандрівок і всеукраїнських пленерів. Ліричні та монументально-епічні пейзажі, яскраві натюрморти, чуттєві портрети, сюжетно-тематичні картини свідчать про багатогранність таланту автора, широту його творчого діапазону. Шукаючи нові форми, методи, стилі, техніки, художник вивершив свою, оригінальну манеру виконання, яка вирізняє його серед інших майстрів пензля. Олександр Чередниченко працює переважно з натури, його приваблює все, що оточує.

Із привітальним словом виступили заступники начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Євген Баленко, Раїса Грицаєнко та в.о. директора Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького Влада Ярмак, які акцентували увагу на актуальності представленої виставки, що розкриває красу та багатство України, котрій художник присвятив усе своє творче життя. Також ювіляра привітали колеги, студенти, громадськість міста, подякували за його внесок у мистецький розвиток Сумщини.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: