На Сумщині 492 мешканців отримали компенсацію за пошкоджене майно на суму понад 41 млн грн

31.08.2023

Про це під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад повідомила заступник начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія Зонова.

За її словами, мешканцями області направлено 1130 заяв щодо надання компенсації за пошкоджене майно, з яких 956 взяті в обробку. Прийняті рішення щодо компенсації за пошкоджене майно 543 жителям області на суму майже 45,7 млн грн.

Станом на сьогодні в Сумській області 492 жителів отримали компенсацію за пошкоджене майно за допомогою електронної публічної послуги єВідновлення на суму 41285,719 тис. грн.

«Як ви знаєте, 15 серпня стартував другий етап компенсацій, а саме прийом заяв з компенсації за знищені об’єкти житлового призначення. Він передбачає надання Сертифікатів на придбання житла взамін зруйнованого. Станом на сьогодні 32 громади створили відповідні комісії з компенсації за зруйноване майно. Решта громад мають створити такі комісії якомога швидше. Адже саме від вас залежить, чи отримають ваші жителі кошти за знищені домівки», – наголосила Марія Зонова.

Наразі жителями Сумщини, а саме в Білопільської, Ворожбянської, Краснопільської, Охтирської, Сумської, Юнаківської та Тростянецької громад вже направлено 31 заяву щодо надання компенсації за зруйноване майно. 4 заяви взяті в обробку Краснопільською та Юнаківською територіальними громадами.

«На жаль, на сьогодні не розглянуті згідно встановлених термінів 165 заяв щодо надання компенсації за допомогою електронної публічної послуги єВідновлення. Я дуже прошу керівників громад, які мають таку проблему, проконтролювати комісії з компенсації за пошкоджене майно. Адже за кожною такою заявою – родини, житло яких пошкодила війна. І ці родини мають отримати компенсацію від держави», – наголосила Марія Зонова.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: