“Ще б жила людина, а так її немає”. Мешканці Сваркового про обстріл, внаслідок якого загинула 82-річна жінка

31.08.2023

У ніч на 30 серпня російські війська обстріляли село Сваркове, що у Шалигинській громаді. Один зі снарядів влучив у приватне домоволодіння, де вбив 82-річну жінку.

Сусідка загиблої Валентина розповідає, що вони з чоловіком серед ночі прокинулись від вибухів, подружжя встигло сховалось у підвалі. А зранку вони виявили тіло загиблої жінки.

“Без семи хвилин на першу ночі почули потужний вибух і з чоловіком побігли у погріб, звідки довго не виходили, бо стріляли й стріляли. А останній постріл був такий сильний, що у нас вилетіли вікна і повідкривались всі двері. До бабусі я ходила, бо її донька живе у Глухові. Думала не йти рано, бо вона глухенька і спить довго. Десь на початку восьмої я прийшла і не знайшла її у дворі, подзвонила її доньці й та відповіла, що також не може додзвонитись мамі. Оббігаю будинок, а тут страшний суд, все розбите, а її на ліжку немає. Саме йшов сусід – молодий чоловік, він заглянув у вікно і говорить: “Там страшне, пів голови немає”, – згадує жителька села Сваркове Валентина.

Зять загиблої В’ячеслав розповідає, що у це подвір’я снаряд влучає вже не вперше. Родина вмовляла жінку виїхати з прикордонного села, але та хотіла залишитись у Сварковому.

“Ми живемо у Глухові, нам зателефонували о восьмій ранку і повідомили, що був обстріл. Ми залізли у вікно, а бабуся вже мертва – пів голови немає. Ми хотіли завтра забрати її до себе, вона не хотіла їхати, але ми сказали, що все одно заберемо. Адже вже вдруге сюди влучає снаряд. Раз він влучив у сарай, але не розірвався”, – говорить зять загиблої В’ячеслав.

Односельчанка загиблої Валентина розповідає, що бабуся все життя прожила у Сварковому. До пенсії працювала на молочній фермі, нещодавно жінка поховала сина.

“Вони все життя тут прожили, вона була приймальницею молока. Жила сама, нещодавно у неї згоріла хата і дочка придбала їй інший будинок”, – каже Валентина.

Жителька Сваркового Лариса розповідає, що цієї ночі росіяни випустили по їх селу декілька десятків снарядів. Крім будинку загиблої, постраждало ще декілька домоволодінь.

“Було дуже страшно, ми навіть не встигли вдягнутись, було відчуття, що снаряди літали над головою, думала, що це вже все. У таку нічну пору вони таке творять. Що їм та жінка такого зробила, що вони так з нею? Ще б жила людина, а так її немає і ми не знаємо, що нам робити”, – говорить Лариса.

За словами місцевих, обстріли Сваркового відбуваються досить часто. Частина мешканців виїхали, а частина не бажає покидати власні домівки, хоч і усвідомлює загрозу.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: