В Охтирській громаді ввели обмеження щодо надмірного рівня шуму

31.08.2023

На засіданні виконавчого комітету Охтирської міської ради 29 серпня запровадили додаткові обмеження щодо шуму. Зокрема стосовно руху транспорту без шумопоглиначів у темну пору доби.

Про це 30 серпня повідомила Охтирська міська рада.

Члени виконкому одноголосно ухвалили рішення “Про додаткові обмеження щодо використання транспортних засобів (іншої техніки), проведення визначених масових заходів, використання піротехнічних виробів та інших джерел надмірного шумоутворення на період дії воєнного стану”, йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням, на період дії воєнного стану на території Охтирської міської територіальної громади забороняється:

проведення мото- та автофестів, влаштування інших видів групової їзди на мотоциклах, скутерах, мопедах, автомобілях;

використання будь-яких піротехнічних виробів, феєрверків, які утворюють звуки схожі на звуки вибухів або за світловими ефектами нагадують полум’я чи в інший спосіб створюють сприйняття людиною ситуацію загрозливою;

під час оголошення сигналу “Повітряна тривога” працювати мотокосами, бензопилами, іншими інструментами з двигунами внутрішнього згорання до сигналу “Відбій повітряної тривоги”.

з 20:00 до 08:00 наступного дня, а в осінньо-зимовий період з 19:00 до 08:00 — рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів “прямотік”, інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, які утворюють надмірний рівень шуму; трансляцію, відтворення аудіо та відеопродукції розважального характеру з надмірним рівнем шуму у місцях загального користування, в транспортних засобах, на літніх майданчиках, у закладах ресторанного господарства тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: