З 1 вересня діти, які не мають достатньої кількості щеплень, не зможуть навчатися в закладах освіти офлайн

31.08.2023

На Сумщині триває «наздоганяюча» catch-up кампанія з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи дітям від 2 до 17 років, які з тих чи інших причин пропустили планові щеплення. Станом на 26.08.2023 на території області щеплено 608 дітей, що складає 23,9%.Це свідчить про недостатню роботу в рамках кампанії.

Світлана Штань лікар епідеміолог Сумського обласного центру та профілактики хвороб називає основні причини відмови батьків.

«Це відсутність дітей на території України чи за межами області – це близько 46%. Крім того є такі причини відмови, як релігійні переконання. Це майже 30% батьків.»

З 1 вересня діти,які не мають достатньої кількості щеплень, не зможуть навчатися в закладах освіти офлайн. Таке рішення ухвалили аби не допустити спалахів кору. Для того, щоб було безпечним навчання, рекомендується, щоб було охоплено 95% населення.

Кір – є надзвичайно заразним захворюванням. З 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, 9 захворіють. А під час війни ймовірність спалаху багатьох інфекційних захворювань зростає, особливо кору. Специфічних ліків проти цієї хвороби немає. Єдиним запобіжником є вчасна вакцинація.

Нагадуємо, діти віком до 6 років мають отримати одну дозу вакцини. Після 6 — другу. Якщо у шестирічної дитини немає жодного щеплення, проводиться дві вакцинації з інтервалом у 1 місяць.

Вакцинувати дитину можна за місцем реєстрації, для внутрішньо переміщених – в будь – якому з пунктів щеплення Сумщини.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: