У перейменуванні Ромнів на Ромен постало питання грошей

01.09.2023

Нещодавно до Роменської міської ради надійшло звернення від голови Роменської міськрайонної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Григорія Діброви та Виконавчого директора Громадської організації «Роменське земляцтво» Надії Карпенко щодо перейменування або повернення місту Ромни історичної назви Ромен, повідомляють на сайті Роменської міської ради.

Для більш детального вивчення даного питання на засідання були запрошені доктор наук, ректор Переяславського університету Віталій Коцур, кандидат історичних наук, доцент Юрій Войтенко, які поділилися досвідом з даного питання та надали ряд рекомендацій для проведення даної процедури.

Голова робочої групи, керуючий справами виконкому Наталії Москаленко звернулася до присутніх, а це фахові спеціалісти, історики, науковці, представники підприємств, медичних закладів та комунальних установ громади уважно вивчити всі можливі ризики з даного питання, в тому числі і економічні витрати, пов’язані зі зміною назви міста.

Тож після жвавих обговорень робочою групою було прийнято рішення, окрім історичного підґрунття повернення місту Ромни автентичної назви Ромен, детально вивчити економічну складову на приведення у відповідність документації у зв’язку з перейменуванням назви міста.

«Зазначимо, що перейменування або повернення місту Ромни історичної назви Ромен знаходиться лише на перших етапах розгляду, при прийнятті конкретних рішень буде обов’язково врахована думка громадськості та дотримані всі вимоги чинного законодавства України», – йдеться у повідомленні.

romny24.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: