У Сумах формують Координаційну раду у справах внутрішньо переміщених осіб

01.09.2023

Департамент соціального захисту населення розпочинає приймання документів від кандидатів у члени Координаційної ради у справах внутрішньо переміщених осіб у Сумській міській територіальній громаді.

Рада створюється при виконавчому комітеті Сумської міської ради як дорадчий орган, що має на меті сприяти в реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб, забезпечувати та захищати їхні права та інтереси.

До складу ради запрошуються:

переселенці, які фактично проживають у територіальних межах громади згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, у тому числі які є представниками суб’єктів господарювання та в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи;

представники громадських об’єднань, у статуті яких визначено, що їхня діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах Сумської міської тергромади.

Основні критерії, які будуть взяті до уваги при відборі кандидатів, – бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту ВПО, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань ради.

Для участі у відборі необхідно подати:

заяву в довільній формі з відомостями про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

документ про освіту (за наявності);

мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу ради;

довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (електронну довідку на електронному носії через Портал «Дія»), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу ради представника такого об’єднання.

Подати документи можна з 4 до 15 вересня поточного року в паперовій формі за адресою:  вул. Харківська, 35 (громадська приймальня, робоче місце № 12) або в електронній формі (сканкопії) на цей e-mail.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: