Освітній омбудсмен висловив думку щодо офлайн начання школярів у Глухові

01.09.2023

Так, в розгорнутому інтерв`ю thepage.ua на запитання журналістів: “Зараз навчальні заклади заявляють про перехід до навчання офлайн. Наскільки до цього готові всі учасники освітнього процесу?”, Сергій Горбачов відповів:

– Тут рішення має бути індивідуальним і залежатиме насамперед від місцеперебування закладу освіти — школи, вишу, дитячого садочка та ін. А якщо згадати про заклади освіти, які знаходяться на відстані гарматного пострілу від кордону або лінії зіткнення, то, звісно, там просто не може бути й мови про повернення дітей у класи для очного навчання. Це дуже небезпечно, і місцеві батьки та вчителі категорично проти цього.

Наприклад, скажімо, в місті Глухів Сумської області за 12 кілометрів від кордону з росією школярі мають навчатися виключно онлайн. А місцевим чиновникам треба мати розум, совість та серце і не наражати дітей, їхніх батьків і вчителів на небезпеку, змушуючи до очного навчання. Бо туди російський снаряд долітає за 20 секунд і людина не має можливості відреагувати на тривогу.

У приклад тут варто навести нещодавню трагедію в місті Ромни на Сумщині, де рашистський безпілотник зруйнував школу й убив чотирьох працівників закладу освіти. Я розумію, що деяким керівникам громад дуже хочеться виглядати красиво та відзвітувати, як вони забезпечили дітям очне навчання. Але їм варто нагадати про найважливіший пріоритет в освіті — життя та здоров’я учасників освітнього процесу, про що треба дбати насамперед.

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: