“Найкращі шкільні роки — коли було мирно”: як відзначили День знань в Охтирці

01.09.2023

Свята Перших дзвоників в охтирських школах відзначали впродовж трьох днів. Першою 30 серпня зібрала учнів школа № 3. Вже 31 серпня День знань настав для шкіл № 2, 5, 6, 9. Решта зустрічала 1 вересня.

Школа № 9 – одна з охтирських дев’ятирічок. Відсутність випускних класів змушує деякі родини відмовлятись від навчання в закладі попри зручне розташування, говорить директорка.

“Дуже багато батьків хочуть, щоб наша школа також була І—ІІІ ступенів, і невеликий відсоток навіть оминають нашу школу через те, що у нас немає третього ступеня, ведуть діток у великі школи навчатися”, – пояснює директорка Охтирської ЗОШ № 9 Світлана Рудакова.

Нині у школі № 9 навчаються 222 учні. Є випадки, коли в закладі отримують знання династіями. Колишній випускник, а тепер студент коледжу СНАУ прийшов привітати свого брата, який пішов в перший клас.

“Ми неподалік тут живемо, всіх вчителів вже знаємо після мене, тому наш вибір впав на цю школу”, – пояснив Владислав Канівець.

Випускники в школі № 9 молодші, ніж в середньому по місту — після дев’ятого класу їм потрібно обирати, де продовжувати навчання. Інколи діти між собою домовляються, в який навчальний заклад краще піти, щоб навчатися разом, розповів випускник Максим.

“Найкращі шкільні роки – коли було мирно. Надалі я гадаю, що буду в 10-11 класи, а потім в університет буду вступати”, – говорить випускник Максим Шарлай.

“Звичайно, краще працювати в мирний час, коли не лунають повітряні тривоги, коли ми в спокійній, мирній обстановці навчаємо діток, але, враховуючи реалії сьогодення, ми змушені працювати за змішаним режимом”, – зазначає Світлана Рудакова.

Усього в охтирських школах навчаються понад 4 тисячі учнів.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: