Найсильніша людина Сумщини — Єгор Ткаченко розповів про свій шлях в стронгмені

02.09.2023

Єгор Ткаченко – професійний спортсмен. Він стронгмен, кандидат у майстри спорту з пауерліфтингу та рекордсмен області з пауерліфтингу. І нещодавно чоловік став віцечемпіоном України зі стронгмена.

Єгору Ткаченку 21 рік. 26 серпня на кубку України зі стронгмена він посів друге місце, програвши переможцю лише один бал. При цьому завершував змагання з травмованою рукою.

А прийшов у спорт богатирів у пам’ять про батька. Говорить – пощастило йому зі тренером. Проте у цьому році його забрала війна. “Його звали Андрій Дмітрієв. Він був тренером у спортивному клубі на той час. Але з початком війни він мобілізувався і в січні під Соледаром, на жаль, він загинув”, – розповів про батька Єгор Ткаченко.

Нині Єгор тренується самостійно. Але, говорить, Андрія не вистачає. І йому, і всім іншим спортсменам. “Це була дуже світла, позитивна людина. Дуже толкова у своєму напрямку. Я прийшов – щось там підіймав в залі й коли я прийшов, він поставив техніку, поставив мені правильне навантаження, правильну навіть мотивацію вбивав в мене”, – пригадав Єгор.

Єгор розповів — стронгмен йому подобається тим, що це збірний спорт зі всіх силових дисциплін. І тільки в цьому виді спорту є звання найсильніша людина світу, України.

У категорії до 95 кг Єгор наразі є другим стронгменом в Україні і першим на Сумщині. “В день, коли ти стаєш віцечемпіоном – настрій піднятий. Але на наступний ранок, коли ти прокидаєшся – ти вже не віцечемпіон, вже є ті, хто тебе побачили, і які хочуть тебе перевершити. Тому завжди потрібно працювати над собою. Бо сьогодні ти перемагаєш, а завтра ти ніхто”, – вважає чоловік.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: