Сумського прикордонника посмертно нагородили орденом «За мужність»

03.09.2023

Днями керівництво Сумського прикордонного загону вручило державну нагороду рідним прикордонника, який поклав своє життя за незалежність та територіальну цілісність України, повідомляє Східне регіональне управління ДПСУ.

У 2020 році Олександр Ковальов приєднався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в підрозділах Сумського прикордонного загону, а з 2021 року – у Луганському прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. За весь час проходження служби Олександр Ковальов зарекомендував себе як професійний, відповідальний, мужній та відважний військовослужбовець.

21 лютого 2023 року Олександр Ковальов у складі підрозділу виконував бойове завдання в районі Бахмуту. Позиція прикордонників постійно піддавалися ворожим обстрілам. Під час чергового штурму противником позиції українських захисників, який здійснювався за підтримки артилерії та мінометів, Олександр Ковальов отримав поранення несумісні з життям.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України головного сержанта Олександра Ковальова посмертно нагороджено орденами «За мужність» III ступеня.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: