У сумській лікарні відкрили відділення судинної хірургії

03.09.2023

У Центральній міській лікарні відкрили відділення судинної хірургії. Це сучасний вузькоспеціалізований структурний підрозділ, який надає пацієнтам професійну допомогу у діагностиці та лікуванні захворювань судинної системи.

Ремонт приміщення для відділення, його оснащення та умеблювання здійснили коштом спецфонду лікарні. Загалом вклалися у 3 млн грн. Відділення має власну операційну. Воно – єдине в області, що має потужності для проведення всіх видів оперативних втручань на судинах, зокрема на магістральних. Подбали при створенні відділення й про зручності для пацієнтів: є душова, необхідна постільна білизна.

Відділення розраховане на 15 ліжок. Але, як повідомила директору КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентині Домінас, є можливість розширення.

У відділенні працюють троє професійних лікарів. Вони виконують ендоваскулярні та відкриті втручання найвищого рівня на великих і дрібних судинах, аорті, реконструктивно-відновні втручання на черевній аорті, магістральних артеріях кінцівок та екстракраніальних відділах сонних артерій, операції на поверхневій та глибокій венозній системах нижніх кінцівок.

Спеціалісти надають допомогу у разі хронічних та гострих захворювань судин.

Потрапити на лікування до відділення можна за направленням сімейного лікаря або фахівця, який проводить лікування, чи звернувшись до профільного фахівця поліклінічних відділень КНП «Центральна міська клінічна лікарня». Запис за телефоном: 70-13-00, повідомили в мерії.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: