Чиновникам та соцпрацівникам Сумщини будуть доплачувати за ризик

03.09.2023

Департамент фінансів Сумської ОДА повідомив про запроваджені нововведення в оплаті праці працівників бюджетних установ під час воєнного стану. Відповідна постанова Кабміну України прийнята 25 серпня 2023 р. № 928, яка набирає чинності з дня її опублікування і застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Установлено, що на період воєнного стану:

1) працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з держбюджету, які безпосередньо виконують обов’язки та завдання, виплачується щомісячна надбавка за роботу з особливими умовами праці:

– на територіях можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, у граничному розмірі 50% посадового окладу;

– на територіях активних бойових дій, включених до переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, у граничному розмірі 100% посадового окладу;

2) працівникам надавачів сопослуг комунального сектору, що розташовані та безпосередньо надають соціальні послуги на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включених до переліку територій, для яких не визначена дата припинення можливих бойових дій, виплачується надбавка у граничному розмірі 100% посадового окладу.

Органам місцевого самоврядування, військовим адміністраціям населених пунктів (у разі утворення) рекомендовано застосовувати відповідні положення постанови щодо бюджетних установ, які утримуються з місцевого бюджету.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: