В Охтирці поховали десантника Олександра Гнітія

04.09.2023

3 вересня в Охтирці попрощалися з десантником Олександром Гнітієм. Військовослужбовець загинув 26 серпня на Запоріжжі.

Солдат Олександр Гнітій був стрільцем аеромобільного батальйону, загинув під час російського артобстрілу 26 серпня 2023 року на Запоріжжі, повідомив т.в.о начальника служби зв’язків з громадськістю обласного центру комплектування Олександр Варуха. Звістку про загибель свого двоюрідного брата Олександра, офіцер Валерій Доценко отримав під час бою.

“Він був справжнім воїном. Сам зробив свій вибір. І був вірний йому до кінця. Він справжній десантник. Нехай спочиває з миром”, — сказав Валерій.

Містяни ставали на коліна перед похоронною процесією. Незнайомі люди передавали квіти, щоб їх кидали на землю перед героєм.

Провести в останню путь прийшли близько 150 людей: близькі, рідні, товариші.

“Мягкий, хороший. Завжди допомогав. Дуже рідко зв’язок був, дуже важко”, — сказав друг Олександра Гнітія Олександр Демченко.

Волонтер і музикант Павло Ігнатченко згадує, що познайомився з Олександром років 18 назад. Їх об’єднала музика.

“Виросли на одному районі. Багато гуляли разом. Сашко завжди був такий вікінг бойовий, козак і завжди пишався ним. Він для мене завжди був старшим товаришем. Дуже порядна людина, чесна і талановита. Бо, я там займаюсь музикою. І саме на фоні музики. Він був чудовий гітарист”, — сказав Павло.

Поховали 36-річного воїна на Миколаївському кладовищі де розташовані могили його рідних.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: