Геннадій Дем’яненко: «Військові та науковці – гідний приклад наслідування»

05.09.2023

1 вересня 2023 року в пʼятій школі м. Лебедин Сумського району відбулись урочисті заходи з нагоди Дня знань та початку нового навчального року. Участь у події взяли голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМʼЯНЕНКО та керівництво місцевої громади.

Інвентом свята стало відкриття пам’ятної дошки Герою України, лейтенанту Збройних Сил України Роману ГРИШАКУ та меморіальної плити професору Михайлу БУРБИЦІ – вихованцям школи. Роман Гришак – учасник російсько-української війни, завдяки його впевненим та професійним діям було неодноразово зупинено просування ворога та завдано суттєвих втрат в особовому складі й техніці на Сумщині, зокрема поблизу Глухова, Батурина та інших позиціях. Михайло Бурбика (28.08.1960 – 29.06.2017) – професор, доктор юридичних наук та старший радник юстиції. Автор понад шістдесяти наукових праць, член-кореспондент Інженерної академії України.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМʼЯНЕНКО: «Сьогодні перше вересня стартує в надзвичайно непростих умовах. Війна. Але вона не привід забути про підростаюче покоління та його виховання. Це без перебільшення наше майбутнє. А без памʼяті про минуле майбутнього не буває. Тому ми сьогодні із гордістю відкриваємо памʼятну дошку випускнику школи, нашому захиснику та Герою України Роману Гришаку. Із сумом – меморіальну дошку професору юриспруденції Бурбиці. Це достойні лебединці та вихованці школи, яскравий приклад наслідування військового та науковця. Честь та шана герою, вічна памʼять Михайлу Михайловичу».

Нагадаємо, що форма 2023/24 навчального року для закладів освіти Сумського району залежить від безпекової ситуації. Окрім цього, на очну або змішану форму навчання впливає наявність та оснащення укриттів, їх місткість, охоронних систем чи її елементів. У громадах, що перебувають у зоні можливих бойових дій форма навчання дистанційна. У Сумському районі це Білопільська та Ворожбянська міські, Краснопільська та Хотінська селищні, Юнаківська та Миропільська сільські ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: