“Це злочин”: у Сумській ОВА відреагували на скид нечистот у Псел та Косівщинське водосховище

05.09.2023

Очільник Сумщини оглянув місця несанкціонованого скиду нечистот у Псел та Косівщинське водосховище.

«Тема екології – одна з найважливіших. На власні очі побачив, наскільки забруднений славетний Псел. Якщо не припинити скидання нечистот зараз, то зовсім скоро ми втратимо річку назавжди. Ще один об’єкт, який багато років поспіль потерпає від забруднення, – це Косівщинське водосховище. Навколо цього питання точиться багато дискусій, але висновок очевидний: необхідно виявити всі можливі джерела забруднення водойм, ліквідувати їх і притягти винних до відповідальності, після чого розпочати очищення водойм і благоустрій прибережних зон. Тільки так ми уникнемо екологічної катастрофи», – зазначив Володимир Артюх.

Ще одна проблема, яка завдає значної шкоди водоймам, – це забудова та розорювання прибережних захисних смуг.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації зустрівся з представниками громадської організації, яка кілька років поспіль опікується екологічними проблемами Косівщинського водосховища, керівництвом Степанівської громади, на території якої воно знаходиться.

«Те, що я побачив, коли нечистоти прямотоком ідуть у водойму – це злочин. Є два аспекти вирішення проблеми – екологічний та законодавчий. Почали роботу над обома. Надані відповідні доручення керівнику Департаменту захисту довкілля та енергетики, співпрацюємо з екологічною інспекцією, правоохоронними органами. Екологія Сумщини зазнає непоправних втрат внаслідок військових дій, але вона не повинна страждати ще й від людського недбальства», – підкреслив Володимир Артюх.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: