“Ми не встигли навіть злякатись”. Очевидці про артобстріл Дружби

05.09.2023

Зранку 4 вересня російські війська з артилерії обстріляли місто Дружба Шосткинського району. Було пошкоджено 7 житлових будинків, місцева жителька отримала поранення.

Обстріл розпочався близько 8:00, говорить дружбівчанка Марина. Жінка розповіла, що вона з дітьми ледь встигла сховатись у ванній кімнаті.

“Одна дитина вже з восьмої ранку сиділа на конференції в коледжі, а друга саме збиралась за 5 хвилин підключатись. Як раптом почався обстріл, почали летіти вікна і ми побігли у ванну кімнату. Всі двері у нас були настіж, люк відчинявся. Було дуже страшно, діти сильно злякались. А на сусідній вулиці жінка отримала поранення, у важкому стані її повезли у лікарню”, – каже мешканка Дружби Марина.

Мешканка міста Тамара прийшла перевірити будинок знайомих, які виїхали за кордон, і побачила, що їх домоволодіння повністю зруйноване.

“Скло все вибите, будинок пошкоджений, і напевно, вже не підлягає відновленню. Там у середині все розбите, і стеля скляна — цілий мішок скла назбирала. Всі меблі розбиті, все зруйновано”, – говорить жінка.

Від обстрілу зайнявся один житловий будинок та господарські споруди, що були розташовані поруч, – розповідає дружбівчанин Віктор.

“Були у будинку, коли почули вибухи, ми сховалися, а коли почали виходити, то побачили, що вирує пожежа. Я побіг туди й став допомагати виносити речі, як телефонує сестра і говорить, що у неї також побиті вікна та через хату пройшли уламки, поранило собаку. Ми не встигли навіть злякатись, це тривало хвилин 5-10, не більше”. – згадує чоловік.

Місцеві мешканці кажуть, що обстріли Дружбівської громади російськими військами стали частішими.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: