5 рис, через які ноутбук вважається геймерським

06.09.2023

Більшість сучасних відеоігор вимагає надзвичайної продуктивності від геймерського пристрою. Саме тому звичайні комп’ютери не завжди здатні забезпечити потрібний рівень підтримки певних ігрових програм. Серед головних умов для повноцінної захопливої онлайн-гри — велика потужність пристрою, якість графіки та відсутність гальмувань, а також можливість тривалої роботи девайса без перегріву і збоїв. Щоб забезпечити максимум насолоди для геймера, ще у 2005 році були створені ігрові ноутбуки, що з кожним роком вдосконалюються та дивують технічними фічами.

Ігровий ноутбук: у чому полягають його особливості

Потужність — це головна риса лептопа для ігор. Немає потреби налаштовувати його під певний застосунок: пристрій сам запустить програму в максимальній якості. Сучасні ігрові ноутбуки вирізняються такими особливостями:

Наявність однієї або декількох дискретних відеокарт. Електронна плата має власний графічний процесор, відеопам’ять, ланцюг живлення та набір мікросхем. Для якісного відтворення графіки рівень цього елементу має бути не нижче GTX1650. Водночас він не звертається до оперативної пам’яті, оскільки має власну.

Неординарний дизайн — ще одна відмінна риса лептопа для комп’ютерних ігор. Зазвичай геймерський гаджет виглядає ефектно, має оригінальні форми та різноманітні «штучки» для приємнішого ігрового процесу (наприклад, вбудована акустична система для насиченішого та об’ємнішого звучання). Офісний девайс поряд з таким пристроєм виглядає дуже лаконічно і стримано.

У геймерських дисплеях використовують IPS або TN-матриці, що вирізняються максимально точним і якісним відтворенням кольору, мінімальним кутом огляду та кращою герцовкою (частотою оновлення екрана). Роздільна здатність теж «на висоті» — Full HD, QHD, 4K.

Висока продуктивність ноутбука забезпечується високошвидкісним процесором з чотирма чи більше ядрами (Intel Core i5, Intel Core i7 або А8, А10 від AMD).

Лептопи для ігор мають потужну систему охолодження з додатковими вентиляторами, тепловими трубками та решітками.

Оскільки ігрові ноутбуки забезпечують більше можливостей, вони коштують набагато дорожче, ніж звичайні. За даними E-Katalog, на початку вересня ціни геймерських моделей знаходяться в діапазоні від 24299 до 267500 грн.

Не тільки для ігор

Завдяки своїм якостям ігрові ноутбуки підходять не тільки для ігор, але й для розроблення графічного контенту, геймінгу, роботи з сучасними фото і відеоредакторами, професійного 3D-моделювання, виконання завдань, пов’язаних зі штучним інтелектом.

Враховуючи всі особливості ноутбука для ігор, можна зробити висновок, що це кращий вибір для широкої аудиторії користувачів — від звичайних геймерів до дизайнерів, фотографів, монтажерів, архітекторів, студентів. Девайс цієї категорії ідеальний не тільки для розваг, але також і для серйозної роботи професіоналів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: