“Люди шоковані та в розпачі”: у гуманітарній місії “Проліска” розповіли про обстріли міст Дружба та Середина-Буда

06.09.2023

Міста Дружба та Середина-Буда Шосткинського району знаходяться в прикордонні й тому завжди перебувають під загрозою обстрілів. Свідки постійних руйнувань кажуть, що тієї Середини-Буди, яку всі знали раніше, більше немає, ніякі фотографії не передадуть масштабу цієї трагедії. На цьому тижні ці міста знову зазнали артилерійських обстрілів, внаслідок яких в місті Дружба пошкоджено близько 30 приватних будинків і поранено 1 жінку, а в місті Середина-Буда пошкоджено 16 багатоквартирних будинків, 12 приватних домогосподарств, об`єкт критичної інфраструктури, 5 адмінбудівель та установ, 3 заклади освіти, магазини та приватні авто. Осколкові поранення отримали 3 місцевих жителі.

Після обстрілу співробітники гуманітарного центру Проліска – Суми терміново прибули на місце трагедії, щоб передати власникам пошкодженого житла будівельні матеріали від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні та надати психологічну та консультативну допомогу. У Середині-Буді співробітники «Проліска – Суми» просиділи понад годину в укритті, бо обстріли навкруги не вщухали ні на мить. Попри це будівельні матеріали для швидкого ремонту отримали 67 сімей міста, а це 149 осіб, які не будуть спати просто неба, накриють дахи та закриють вікна своїх будинків.

В обох містах раніше не було таких масштабних руйнувань, тому люди шоковані та в розпачі, не знають куди звертатися і що робити. Тому допомога психологів та спеціалістів з соціального супроводу була особливо доречна. Психологи гуманітарного центру «Проліска-Суми» провели роботу з надання психологічної допомоги всім постраждалим з метою стабілізації їх психоемоційного стану. Одночасно спеціалістом з соціального супроводу надавалися консультації постраждалим стосовно подальших дій відносно відшкодування за завдані руйнації та проведено моніторинг нагальних потреб мешканців.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: