У Сумах – найменші заробітні плати по Україні

07.09.2023

Середня зарплата в Україні – 16 тис. грн, проте прибутки наших співвітчизників у різних регіонах сильно відрізняються. Стало відомо, де та кому платять більше під час війни.

Традиційно максимальні зарплати українців у Києві – близько 20 тис. грн. При цьому різниця в окладах може бути дуже суттєвою – від 6700 грн у керівників гуртків до 70 тис. – у медіабайєрів та військовослужбовців.

Мінімальні зарплати – у мешканців Сум. Вони в середньому отримують за місяць близько 12,8 тис. грн. Найменше одержують прибиральниці – 7 тис. грн, а найбільше військові – 72,5 тис. грн.

У Львові медіанна зарплата місцевих мешканців – 18 тис. грн. Найбільше там заробляють менеджери вищої ланки – 60 тис. грн, а найменше педагоги-організатори – 9900 грн.

Середня зарплата у Дніпрі, Ужгороді та Одесі – 17,5 тис. грн.

У Дніпрі найбільш оплачувані професії – військовослужбовці та топ-менеджери, а найнижче оплачувані – санітарки, посудомийниці та прибиральниці – від 9 до 9,5 тис. грн.

В Ужгороді технологи заробляють близько 35 тис. грн, а прибиральниці – 11,3 тис. грн.

В Одесі цінують працю фінансових директорів та платять їм близько 50 тис. грн, а санітарки отримують близько 7 тис. грн.

У Кривому Розі середня заробітна плата – 14 тис. грн. Військовослужбовцям пропонують близько 72,5 тис. грн, а прибиральницям – близько 6,9 тис. грн.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, за місяць українцям потрібно близько 12,75 тис. грн. Тим, хто такого доходу немає, доводиться обмежувати себе.

43,5% респондентів заявили, що їхній заробіток набагато нижчий за бажаний рівень. У 25,5% він трохи нижчий. Достатньо заробляють 21,9% українців, а 6,3% отримують дохід, який перевищує їхні потреби. Тільки 2,6% опитаних можуть похизуватися високим прибутком, пише finance.today.ua.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: