“Наче землю вивертало”: жителі пошкоджених квартир розповіли про російський удар по Сумах

07.09.2023

Сумчанка Каріна Чорнобук стала свідком російського удару по Сумах в ніч на 7 вересня. Жінка живе в районі педагогічного університету. Говорить, що прокинулась від гучних вибухів. Російський безпілотник типу “Shahed” влучив у житловий квартал, пошкоджено приватний будинок, два магазини та 20 квартир у багатоповерхівці.

“Я розплющила очі і побачила помаранчевий колір в небі, я дуже злякалася, там був дим”, – розповіла Каріна.

Чула вибухи й Любов Кружилова. Будинок жінки знаходиться неподалік від місця влучання.

“Я тільки почула гучний вибух. Такий гучний, що наче землю вивертало. З переляку ковдрою вкрилася, а тут другий! Чую, що тріщить! Падає десь щось, ну й все””, – розповіла вона.

Квартира пані Любові на четвертому поверсі. Там, показує, вибуховою хвилею вибило скло у спальні та розтрощило балкон. Жінка бідкається, що напередодні планувала їхати в інше місто до рідних, але тепер оговтується від пережитого.

Вранці 7 вересня до багатоповерхівки з пошкодженими квартирами під’їхав мікроавтобус: гуманітарний центр привіз для сумчан будматеріали, щоб люди тимчасово перекрили пошкоджені вікна та балкони.

Представник гуманітарної місії “Проліска” Олексій Сахно розповів, що пошкоджені до десяти приватних будинків та квартири.

“Ми привезли допомогу людям у вигляді листів OSB, плівки та брезенту”, – сказав він.

Будматеріали жителі будинку у під’їзд заносять власноруч.

За інформацією обласної адміністрації, вночі Сумщину атакували російські безпілотники. Один із них був збитий силами протиповітряної оборони.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: