Шосткинці попрощалися із бійцем Нацгвардії Олександром Соколовським

07.09.2023

Днями шосткинці прощалися зі своїм земляком, бійцем Національної гвардії Олександром Валерійовичем Соколовським – відомою і шанованою людиною, чия смерть стала для багатьох особистою та болючою втратою.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Шостки Микола Нога.

Кращі роки життя Олександра були пов’язані з Шосткою. Тут він народився 1 серпня 1980 року, знайшов друзів, закінчив загальноосвітню школу № 5. З юних років Олександр виявляв себе як принципова та чесна людина, готова стати на захист справедливості і правди. Саме тому юнак вирішив присвятити життя юриспруденції: закінчив Чернігівський юридичний коледж, а потім отримав вищу освіту на базі Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, ступінь магістра здобув у Харківській юридичній академії. Після здобуття вищої юридичної освіти Олександр Валерійович повернувся до Шостки, почав працювати за фахом на місцевих підприємствах. Активно займався спортом – плаванням, футболом, баскетболом, волейболом, настільним тенісом…

«Він був прекрасною людиною, яскравою й непересічною особистістю, яка мала масу позитивних якостей: добрий, розумний, веселий, комунікабельний, товариський, спортивний… Мав особливий дар – притягувати до себе людей, вмів знаходити спільну мову з кожним. Незважаючи на проблеми, завжди зберігав оптимізм, посмішку і позитив, був готовий прийти на допомогу», – згадують Олександра друзі.

У 2014 році чоловік став на захист суверенітету України, брав активну участь в антитерористичній операції на сході країни. Його бойовий позивний був «Сокол». Після повернення з АТО Олександр прийняв доленосне рішення – вступити до лав Нацгвардії України.

З початком повномасштабної російсько-української війни Олександр Валерійович виконував бойові завдання на Сумщині та Чернігівщині, а потім ніс службу у зводі спеціального призначення. Побував в найгарячіших точках фронту.

3.09.2023 відважного Сокола не стало… У нього залишились батьки, дружина та п’ятимісячний син, безліч друзів і бойових побратимів, для кожного з яких він назавжди залишиться взірцем мужності та людяності…

Вічна шана та доземний уклін справжньому патріоту, людині честі та совісті – Олександру Соколовському!

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: