UCORD допомагатиме Сумщині в культурній сфері

08.09.2023

Перший заступник  голови Сумської ОДА Тарас Савченко провів нараду з членами Робочої групи Проєкту UCORD Компонент 3 «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

Відповідно до підписаного у травні цього року Меморандуму про взаємопорозуміння між Швейцарсько-Українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенцією регіонального розвиток Сумської області, Сумською обласною радою та Сумською обласною військовою адміністрацією 4 вересня 2023 року була створена тематична робоча група з питань культури та соціальної згуртованості як консультативно-дорадчий орган при Агенції регіонального розвитку Сумської області з метою розвитку культури та соціальної згуртованості на території області.

«Ми як обласна військова адміністрація не хочемо бути формально присутніми в цьому процесі. Ми маємо бути долученими до формування на першому етапі розумних і перспективних ідей, з яких з’являться нові проекти, які будуть реалізовані на Сумщині в культурній сфері, – наголосив Тарас Савченко. – Ми розуміємо, що це мають бути не просто якісь культурні заходи, а дещо глибше, комплексне, проєкти, спрямовані на консолідацію суспільства, що дуже важливо, особливо у воєнний час. Тому ми сподіваємося, що робоча група випрацює такі комплексні ідеї, які стануть проєктами. І Сумська ОВА зможе їх підтримати організаційно, а, можливо, і фінансово. Особливо, якщо ці ідеї корелюватимуть зі Стратегією відновлення та розвитку економіки Сумської області».

За словами директора Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорія Старикова, співпраця проєкту UCORD з Сумщиною розрахована на 12 років. І ця співпраця не гуманітарного характеру, а розвиткового. Проєкт активно зараз комунікує з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. І готовий всебічно співпрацювати з Сумською ОВА щодо реалізації трьох компонентів. компонент 1 передбачає розвиток регіональної політики в Україні шляхом підтримки та зміцнення Агенцій регіонального розвитку (АРР) у пілотних областях. компонент 2 спрямований на покращення надання публічних послуг у секторі WASAW (водопостачання, водовідведення та управління відходами) з акцентом на навколишнє середовище, компонент 3 спрямований на побудову соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії.

Керівник компоненту 3, радник з питань культури та соціальної згуртованості Проєкту UCORD Ігор Савчак наголосив на важливості реалізації проєктів, які спрямовані на побудову соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії. Адже цей компонент справді об’єднує суспільство.

Регіональний радник з питань культури та соціальної згуртованості в Сумській області Проєкту UCORD Оксана Заяц розповіла про організацію роботи тематичної групи в сфері культури та соціальної згуртованості в Сумській області.

*Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 року, втілюється за підтримки Швейцарії Swiss Development & Cooperation компанією NIRAS Sweden AB.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: «Регіональний розвиток», «Розвиток потенціалу та екологічних послуг», «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

Проєкт UCORD перебуває у своїй першій фазі, яка розпочалася у грудні 2022 р., та триватиме до листопада 2026 року. Всього проєкт розрахований на три 4-річні фази загальною тривалістю 12 років.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: